Online Eğitim Serisi

Hayvanlar için Etki Okulu: Nasıl Savunabiliriz?


Bu eğitim serimiz tamamlanmıştır. Eğitim sayfamızı ziyaret ederek kataloğumuzu inceleyebilir, sosyal medya hesaplarımızı takip ederek veya kampanyamıza imza verip bültenimize abone olarak ilerideki eğitimlerden haberdar olabilirsiniz.


Bu kış Hayvanlar İçin Etki Okulu’nda hayvanları nasıl savunabileceğimizi konuşmak için buluşuyoruz! 12 - 21 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek online eğitim serimize sen de yerini almak için hemen başvuruda bulun!

İki hafta boyunca, dört farklı oturumda hepinizle buluşmak için çok heyecanlıyız. Sen de hayvanlar için çeşitli mücadele alanlarında dünyada neler olduğunu ve senin neler yapabileceğini merak ediyorsan bu eğitim tam sana göre.

Programın tüm ayrıntılarına sayfanın devamından ulaşabilirsiniz.

Tüm eğitim oturumlarına katılım sağlayanlara ücretsiz katılım belgesi verilecektir.

Eğitmen: Dr. Engin Arıkan

Eğitimimiz herkesin katılıma açık ve ücretsizdir.

Sınırlı sayıda kontenjanımız olması nedeniyle, başvuruların tümünü kabul edememekteyiz.

Son başvuru tarihi: 9 Aralık 2023

Dr. Engin Arıkan hakkında

Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Galatasaray Üniversitesi’nde tamamlayan ve tez çalışmalarını Hayvan Refahı, Hayvan Hakları ve Hayvan Hukuku alanında gerçekleştirmiş olan Dr. Engin Arıkan 2017’den beri hayvan refahı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Eğitim Programı


12 Aralık 2023 | 20:30

Endüstriyel hayvancılıktaki milyarlarca tavuk için daha iyi bir gelecek mümkün mü?

Çiftliklerden söz ettiğimizde aklınıza otlaklar ve meralar geliyor değil mi? Günümüzde endüstriyel çiftlikler ne yazık ki daha çok bir fabrikayı andırıyorlar. Endüstriyel çiftliklerde, olağanüstü sayıda hayvanın eziyete maruz kaldığı en kötü sistemler ise yumurta ve tavuk endüstrisinde.

Bu oturumda endüstriyel sistemlerde eti ve yumurtası için yetiştirilen tavukların nasıl bir işkenceye maruz kaldığını, onlarla empati kurarak anlamaya çalışacağız. Bu alanda Türkiye’de ve dünyada yapılan başarılıyla sonuçlanan çalışmaların örneklerini, ve erkek civcivlerin itilafını önleyebilecek teknolojik gelişmeleri aktaracağız.

14 Aralık 2023 | 20:30

Hayvan hakları: yasalar hayvanları koruyor mu?

Günümüzde çeşitli sektörlerde hayvanlar üzerinden ticaret yapılıyor ve ne yazık ki hayvanlar için çok büyük acılara sebep oluyor. Peki, yasalar hayvanları koruyabiliyor mu?

Bu oturumda mevcut yasal düzenlemelerin pek çok hayvan grubu için ne seviyede koruma sağladığına bakacağız, mesela evcil hayvanlar, gıda için yetiştirilen ve ithal edilen hayvanlar, kürkü için yetiştirilen hayvanlar, deneylerde kullanılan hayvanlar, yaban hayvanları gibi. Ayrıca canlı hayvan ithalatı meselesine de odaklanacağız. Dünyada hayvanları koruyan düzenlemeler ile ülkemizdeki düzenlemeleri karşılaştırarak olası reform alanlarını yorumlayacağız.

19 Aralık 2023 | 20:30

Denizlerden çiftliklere: balıklar ve karidesler

“Balıklar nerede yaşar?” sorusuna akla ilk gelen yanıt şüphesiz ki “denizlerde” olacaktır. Oysa ki bugün Türkiye'de balıkların çoğu avlanmıyor, yetiştiriliyor.

Bu oturumda balıkların ve karideslerin nasıl hayvan nüfusunun çoğunluğunu oluşturduklarını ve bunun hayvan hakları açısından nasıl bir önem arz ettiğini aktaracağız. Endüstriyel tesislerde yetiştirilen balıklar ve karidesler için olası reformlar üzerine konuşacağız ve dünyadan örnekleri inceleyeceğiz.

21 Aralık 2023 | 20:30

Gıda endüstrisinin geleceği

Gıdanın geleceği hepimizi çok yakından ilgilendiren bir mesele. İklim krizi ve artan insan nüfusu ile de gıda endüstrisinin sürdürülebilir olması çok kritik bir konu.

Endüstriyel hayvancılık gıda sisteminde bir kırılganlık yaratıyor. Peki hayvanların kullanıldığı endüstrilere alternatif getiren ürünlerdeki gelişmelere, böcek endüstrisinde durum nasıl? Bu oturumda alternatif ürünlerin sebep olabileceği yeni riskleri ele alacağız. Aynı zamanda insanların hayvan haklarına, bu alandaki reformlara, veganlığa bakış açılarına ve tüketim alışkanlıklarına değinerek gıda endüstrisinin geleceğini ele alacağız.